avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    05 mei 2023, 11:31    0   

13 hectaren groot is het Harley-Davidson Adventure Centre Benelux in Olmen. Het is dé plek om je adventure skills op peil te krijgen of bij te schaven. Of om de H.-D. Pan America te testen. Want je hebt niet eens je eigen motor nodig om de diverse adventure opleidingen te volgen.

10 Pans wachten in het Harley-Davidson Adventure Centre op iedereen die onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers zijn of haar adventure niveau wil opkrikken.

Harley-Davidson Adventure Centre Benelux

Klinkt te mooi om waar te zijn? Een ganse dag adventure les op een nieuwe Harley-Davidson Pan America onder begeleiding van professionele instructeurs… Maar nee, er zit geen addertje onder het gras. Voor elk niveau begint een adventure day in de voormiddag op het immense domein. In de namiddag volgt een adventure rit met een mix van off road stukken en mooi asfalt. Zoals adventure echt hoort te zijn. Op het einde van de rit ontvangt elke deelnemer een getuigschrift van de het Harley-Davidson Adventure Centre. Na het Harley-Davidson Adventure Centre in Wales is het Benelux Centre het tweede Harley Adventure opleidingscentrum in Europa.

Adventure, géén enduro

Dit is geen hardcore enduro training, maar wel een manier om je adventure motor beter onder de knie te krijgen, de Pan America beter te leren kennen of met een gerust hart op reis te vertrekken. Of een combinatie van deze drie. De lesgevers zorgen ook voor differentiatie. Dat wil zeggen dat bij alle oefeningen gekeken wordt naar het individuele niveau en dat elke deelnemer oefeningen op maat krijgt. Heb je het moeilijk? Dan wordt de oefening aangepast. Ben je een echte Dakarist in spé? Dan komen er aangepaste oefeningen op maat van jouw skills.

All in formule

Alle motoren van het Harley-Davidson Adventure Centre staan op noppenbanden en dat is ook nodig. Niet omdat de trainingen aansluiten bij aartsmoeilijke enduro stages, wel om de oefensessies in het park voor 100 procent op onverharde ondergrond gebeuren. De Pan America is in de dagprijs inbegrepen, net zoals de lunch, de koffie bij aankomst én de benzine. Harley-Davidson houdt van duidelijkheid, dus er zijn geen kleine lettertjes. Deze all-in formule kost 299 euro en dat is gezien de inhoudt van het pakket een vlijmscherpe prijs. Inschrijven? Meer informatie? Klik hier en je komt op de site van het Harley-Davidson Adventure Centre Benelux.