avatar MotornieuwsMotornieuws    29 jul 2021, 14:46    0   

Motorsport Vlaanderen, de officiële motorsportfederatie van Vlaanderen, biedt je de kans om lesgever te worden in het motorcross. Dit najaar, vanaf 23 oktober 2021, organiseren ze samen met de Vlaamse Trainersschool een nieuwe cursus  “Initiator Motorcross”.

Theorie en praktijk

Zowel theorie als praktijk komt aan bod in een uitgebreid en gevarieerd lesprogramma. Zo leer je als cursist onder andere EHBO, veiligheid & preventie, motorcrosstechniek, motoronderhoud, wetgeving, theoretisch lesgeven en lesgeven in de praktijk. De cursus duurt acht weken met telkens les op zaterdag. De eerste les start 23 oktober. De theorielessen vinden plaats in Herentals en de praktijklessen gaan door op het crossterein “De Breugelheide” in Lille.

Toelatingsvoorwaarden

Om deel te nemen aan de cursus gelden volgende toelatingsvoorwaarden:

  •  Minimaal drie jaar aantoonbare motorervaring
  • 18+ oftewel geboren in het jaar 2003 of vroeger
  • Succesvol afronden van een praktische toelatingsproef met de motor

Is je interesse geprikkeld? Stuur dan ten laatste op woensdag 6 oktober een mailtje naar dries@motorsport.vlaanderen. Vermeld zeker je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer(s)

De toelatingsproef vindt plaats op zaterdag 9 oktober op het crossterrein “De Breugelheide” in Lille:

Rooverstraat
2275 Lille

De kostprijs van deze cursus Initiator Motorcross bedraagt 215,00 euro.

Schrijf je in via de website

Meer info vind je op de website www.sport.vlaanderen. Via die website kan je jezelf na het succesvol afronden van de praktische toelatingsproef ook definitief inschrijven. Niet twijfelen, gewoon doen! Wie weet train jij binnenkort de nieuwe Everts of Geboers.