avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    01 feb 2023, 13:00    0   

Motorhelmenfabrikant Bell kondigde zopas aan dat het met de erfgenamen van Steve McQueen in zee gaat voor een nieuwe reeks helmen en kleding. Die zal een vestimentair eerbetoon vormen aan de King of Cool. Voor de eerste helm is de keuze gevallen op een Custom 500. Die wordt Six Days McQueen gedoopt en is een replica van de helm die Steve McQueen droeg tijdens de Six Days Trial van 1964. Vet!

Iconisch

Steve McQueen werd destijds samen met andere Amerikaanse rijders geselecteerd om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen in internationale wedstrijden. Onder hen ook Bud Ekins, een goede vriend van McQueen en een absolute legende in de woestijnraces. McQueen’s Triumph TR6SC nummer 278, een vetjekker van Barbour en bijbehorende Bell-helm zijn door de media-aandacht destijds emblemen geworden van dat tijdperk. Het is een stijl en uitstraling die meer dan zestig jaar later nog steeds overeind staat.

“Bell is verheugd om met de erfgenamen van McQueen samen te werken aan deze iconische helm”, klinkt het bij Simon Fisher, manager bij Bell. “Als helmenpionier is het logisch dat Bell samenwerkt met de McQueen Estate om de geest van de Six Days in de jaren zestig te doen herleven. Deze samenwerking viert het gouden tijdperk van motorrijden dat Steve McQueen en Bell mede hebben vormgegeven.”

Getrouwe reproductie

Bell gaat nu dus voor een heruitgave de helm van Steve McQueen, gebaseerd op een Custom 500. Die krijgt een knappe blauw-witte kleurstelling met subtiele rode biezen en een vintage 510-zonneklep. Kortom, een getrouwe reproductie van de helm die Steve McQueen tijdens bovengenoemde wedstrijd droeg. De helm krijgt ook een speciale 278-sticker met de naam van Steve McQueen en details van de ISDT van 1964. De nieuwe eigenaars krijgen ook een speciale sleutelhanger met de naam van McQueen bij de helm, die standaard in een zwarte lederen helmtas steekt. Leuk pakket!

Deze replica met de naam McQueen is een must voor alle liefhebbers, verzamelaars en fans van Steve McQueen. Hij zal vanaf het voorjaar verkrijgbaar zijn bij Bell-dealers in de maten XS tot XXL, vanaf 299,95 euro. Naast de helm zal gedurende een beperkte tijd een beperkte serie Steve McQueen-kleding verkrijgbaar zijn.