avatar MotornieuwsMotornieuws    24 feb 2023, 12:51    0   

Yamaha presenteert in de zomer van 2023 een nieuwe serie Experience Days. Tijdens deze twee unieke evenementen in Nederland (Assen) en België (Mettet) biedt Yamaha je de kans om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met een (voor jou) nieuwe Yamaha-wereld.

Verschillende Yamaha-werelden samenbrengen

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux vertelt: “In vrijwel elk segment van de mondiale motorwereld behoort Yamaha tot toonaangevende merken. Van Supersport tot Sport Heritage, van Sport Touring tot Adventure en van Offroad tot de door ons zelf gecreëerde Hyper Naked categorie. Al deze verschillende Yamaha-werelden brengen wij dit jaar samen in de Yamaha Experience Days 2023.”

Hele 2023 line-up aanwezig

Tijdens de Experience Days heb je de mogelijkheid de gehele 2023-modellen line-up te testen tijdens een mooie proefrit in de omgeving van het circuit. Er zijn tientallen modellen beschikbaar, van de NIKEN GT tot de Tracer 9 GT+. De Yamaha Experience Days vinden dit jaar plaats op circuit Jules Tacheny in Mettet (12 mei) en het TT Circuit Assen (26 mei).

Zelf het circuit op

Is circuitrijden je ding? Tijdens de Experience Days kun je op je eigen Yamaha het circuit op. Als beginner of minder ervaren circuitrijder begin je met een uitgebreid instructieprogramma. Op de baan word je begeleid door professionele instructeurs. Na iedere sessie zullen zij de sessie evalueren en je zo helpen met het verbeteren van je rijtechniek. Als gevorderde circuitrijder mag je vrij rijden. Natuurlijk zijn de instructeurs beschikbaar om je van tips & tricks te voorzien als je dat wilt. Ook is de Yamaha Supersport Pro Tour aanwezig. Dit betekent dat je tijdens je sessies op de baan ook een gratis proefrit kunt maken op een van de nieuwe 2023 Yamaha R-serie Supersport modellen.

Op offroad avontuur

Ben je meer van de offroad avonturen, dan kun je tijdens de Experience Days een van de Ténéré 700 modellen testen. Wordt het de standaard Ténéré 700, de Rally-edition of de World Raid-edition? Tijdens een mooie route die zowel over asfalt als over onverharde ondergrond voert, kun je alle drie de uitvoeringen proberen.

Ben je erbij?

Yamaha verwelkomt je graag! Toegang tot de Yamaha Experience Days is gratis. Ook de Demo Ride Tour, de Ténéré Tour en de Supersport Pro Tour zijn gratis. Maar let op: vol is vol. Reserveer dus snel je tijdslot en motorfiets. Deelnemen aan de Yamaha Track Days kan vanaf 135 euro in Mettet en vanaf 165 euro in Assen. Ook hier geldt; vol is vol, dus reserveer snel. Info, tijden en locaties vind je hier.