avatar Gijs GilisGijs Gilis    25 apr 2022, 16:38    0   

Het gloednieuwe Yamaha Ténéré World Raid Team zal deelnemen aan de Africa Eco Race die van 15 tot 30 oktober wordt georganiseerd met start in Monaco en finish in Dakar, Senegal. Yamaha heeft een lange racegeschiedenis in Afrika, die begon met de overwinning van Cyril Neveu in 1979 in de allereerste editie van de Paris Dakar Rally. Door deel te nemen aan de Africa Eco Race is de cirkel rond. Yamaha keert terug naar de spirituele thuis van de Ténéré. Door met een productiemachine deel te nemen aan de 12 etappes van deze Afrikaanse rally wil Yamaha het potentieel van de Ténéré World Raid aantonen. Daarnaast wil Yamaha ook een uitgebreid klantenprogramma voorbereiden dat Ténéré-klanten, die deelnemen aan nationale activiteiten of aan internationale Rally Raids, zal ondersteunen.

Rijders Botturi en Tarres

Yamaha heeft het beheer van het Yamaha Ténéré World Raid Team toevertrouwd aan Rebel X Sports, onder leiding van Manuel Lucchese. De Italiaan Alessandro Botturi, winnaar van de vorige twee edities van de race, en de Spanjaard Pol Tarres zullen deelnemen aan de 14e editie van de rally met een raceversie van de Ténéré 700 World Raid, uitgerust met een grotere brandstoftank en een KYB-wielophanging. Botturi start in de Africa Eco Race 2022 als winnaar van de vorige twee edities in 2019 en 2020. De 46-jarige Italiaan was ook de International Six Day Trial kampioen in 2005 en 2007. Hij nam verder deel aan het World Enduro Championship en aan tal van Dakar-rally’s.

Voorbereiding in Tunesië

Botturi’s teamgenoot Tarres was eerst trialrijder en stapte dan over naar het World Enduro Championship. De 27-jarige Spanjaard heeft naam gemaakt door het aangaan van de zwaarste enduro-uitdagingen met zijn Ténéré 700. Hij plaatst ook regelmatig ‘Seeker’-video’s op YouTube die de zwaartekracht lijken te negeren.
Het Yamaha Ténéré World Raid Team bereidt zich voor op de AER in de Tunesische Desert Challenge tussen 21 en 29 april met acht etappes over meer dan 2.700 km. Dit wordt de eerste belangrijke test voor de motorfietsen en voor de rijders die later dit jaar de uitdaging van de Africa Eco Race zullen aangaan.