avatar MotornieuwsMotornieuws    19 jan 2023, 17:38    0   

Voor 2023 introduceert Yamaha de Ténéré Spirit Experience waarin Ténéré-eigenaren, samen met het officiële Yamaha World Raid Team, kunnen deelnemen aan enkele van ’s werelds beroemdste woestijnrally-evenementen (Rally Raid). In totaal worden 20 Yamaha-klanten en hun motorfietsen vervoerd naar de door hen gekozen woestijnrally. Daar volgen ze samen met de deelnemers aan de race de eigenlijke route en een parallelle route en verblijven ze elke avond samen met het raceteam in het kamp. Voor een groot aantal rijders zal dit een unieke ervaring zijn, voor anderen kan het de wens aanwakkeren om in de toekomst deel te nemen aan een woestijnrally.

Zonder competitiedruk

De Ténéré Spirit Experience wordt door Marc Bourgeois namens Yamaha georganiseerd via zijn bedrijf MBSM. Hij is voormalig Enduro-kampioen en manager van het Dakar Racing Team. Het evenement staat open voor eigenaren van een Yamaha Ténéré die hun avontuurlijk rijden naar een ander niveau willen tillen en de smaak van een echte woestijnrally willen proeven, zonder de intense druk van de competitie, terwijl ze genieten van de schoonheid van het landschap. 

Totaalpakket van start tot finish

De Ténéré Spirit Experience is een totaalpakket dat is ontworpen om elk aspect van de voorbereiding, de vluchten, het vervoer van de motorfiets en elk aspect van deelname aan de door de klant gekozen woestijnrally te dekken. Vóór het evenement kan elke rijder naar een Ténéré Centre gaan om les te krijgen in rij- of navigatievaardigheden. Daarnaast zorgt MBSM van start tot finish voor alles, inclusief dagelijkse briefings vóór het evenement, logistiek, technische bijstand, het aanbrengen van gps-trackers, ontbijt en diner en de camping.

Geschikt voor standaard Ténéré-modellen

Tijdens de Ténéré Spirit Experience evenementen rijden klanten op hun eigen motorfiets, maar ze moeten zich geen zorgen maken over nodige aanpassingen. Technici van MBSM zullen elke motorfiets vóór de rit voorzien van speciale wielen en banden en navigatieapparatuur. Voor specifieke evenementen zal de Ténéré van de deelnemer in sommige gevallen ook moeten worden uitgerust met een extra brandstoftank.

Vier legendarische evenementen

De 2023 Ténéré Spirit Experience omvat vier van de beroemdste woestijnrally-evenementen, te beginnen met de Morocco Desert Challenge in april, gevolgd door de Hellas Rally in mei. Na de zomerstop gaan de Ténéré Spirit Experience en het Ténéré World Raid Team in september verder met de Transanatolia en in oktober sluiten ze af met de Tunisia Desert Challenge. De Ténéré Spirit Experience-rijders zullen het bivak delen met de Ténéré World Raid Team-rijders Alessandro Botturi en Pol Tarrès, die ook aan sommige evenementen zullen deelnemen. Ook andere gastrijders van topniveau zullen aan verschillende wedstrijden deelnemen.