avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    13 okt 2021, 12:40    0   

De Yamaha R7, de motor die we zopas testten en goed bevonden, zal in 2022 ingezet worden in een heuse R7 cup. Dat is een goed idee en wel om de volgende redenen:

Geknipt

Met een beheersbaar vermogen en een hoogwaardig rijwielgedeelte is de R7 de geknipte motor om een race-serie mee te houden. Speciaal voor de R7 ontwikkelde GYTR performance-onderdelen zijn bedoeld om van de R7 het ideale basismodel voor races te maken.

De R7 Cup wordt in heel Europa gehouden en wordt gesteund door de nationale importeurs. Yamaha wil het coureurs mogelijk maken om aan races deel te nemen tegen een redelijke prijs. De Cup is gericht op reeds actieve racers, maar ook op rijders die de stap van TrackDays naar het racen willen maken.

Droomfinale

Aan het einde van het seizoen zullen de 36 beste coureurs uit de nationale R7 Cups elkaar ontmoeten en het tegen elkaar opnemen. De race vindt plaats in het kader van de laatste Europese race van het FIM Superbike World Championship.

Paolo Pavesio, directeur Marketing en Motorsport bij Yamaha Motor Europe: “Het concept van de nationale R7 Cups en de Europese SuperFinale van de R7 Series verschilt van dat van onze andere raceseries. In die zin dat het niet expliciet gericht is op jonge rijders die een racecarrière willen nastreven. Wij bieden een low-cost en rechttoe rechtaan format aan voor al die rijders die voor hun plezier willen racen of op zoek zijn naar de volgende uitdaging na hun circuitdag-ervaring. Ons doel is een serie te creëren met een echt gemeenschapsgevoel waar alle rijders zich op hun gemak voelen, ongeacht leeftijd of ervaring. Een serie en evenement waar ook vaders met hun kinderen of vrienden tegen elkaar kunnen racen om eindelijk duidelijk te maken wie echt de snellere is. Maar net zo belangrijk als het plezier van de race, is het idee van competitie. We zijn er zeker van dat we echte concurrentie op de baan zullen zien als het gaat om het veiligstellen van een plaats op de Yamaha R7 Series European SuperFinale-grid aan het einde van het seizoen.”