avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 aug 2021, 11:31    0   

Italdesign heeft een poging gedaan om de Ducati 860 eruit te laten zien als een elektrische roadster. Hoewel het idee van elektrische Honda’s, Yamaha’s en Kawasaki’s onvermijdelijk veel toekomstige eigenaren een beetje licht in het hoofd zal maken, zal voor diegenen die trouw zijn aan een firma als Ducati, het vooruitzicht van een elektrische Panigale een nachtmerrie zijn. Als dat het geval is, dan hebben wij hier wat nieuws voor je in de vorm van dit nogal interessante Ducati-concept van Italdesign.

Italdesign Giugiaro

Stijl is natuurlijk subjectief en voor velen is zelfs de mooiste motorfiets ter wereld niet aantrekkelijk als je die ’s nachts in het stopcontact moet steken. Maar afgezien van buitenaardse termen als actieradius, oplaadtijd en kilowatts, is dit project in opdracht van Ducati zeker oogstrelend. Ontwerphuis Italdesign Giugiaro is verantwoordelijk geweest voor modellen als de Lotus Esprit, de originele Volkswagen Golf en de Fiat Punto. Het heeft zich echter ook al eens aan motorfietsen gewaagd, met name de merkwaardige Suzuki RE5 met wankelmotor uit de jaren 1970.

Monster + Scrambler

Het is toepasselijk dat Italdesign in de geschiedenisboeken is gedoken om ons dit model te brengen, dat een heruitvoering is van de Ducati 860 – genaamd de Ducati 860 E-Concept. De ontwerpers vonden een tamelijk getrouwe manier om het klassieke retro silhouet te mengen met iets meer ‘neo’. De voorkant combineert het origineel met iets wat lijkt op de nieuwe Monster, plus een vleugje Scrambler, terwijl de gekartelde zijpanelen zowel teruggrijpen naar het origineel, maar ook de aandacht afleiden van de vrij forse accubehuizing.

Enkelzijdige swingarm

Andere Ducati-signaturen zijn ook terug te vinden, zoals de enkelzijdige swingarm en upside down voorvork, terwijl het is afgewerkt in een aangename mix van Ducati rood, chroom en goud, plus een retro lettertype. We kunnen aannemen dat dit in opdracht van Ducati zelf is gedaan en we moet het misschien zien als een zeer voorzichtige poging om reacties van Ducatisti te peilen.