avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    10 jun 2021, 15:59    0   

Een donderslag bij heldere hemel of net niet? Uit Spanje komt de bommelding dat Valentino Rossi midden in het seizoen – of nog voor de zomerstop – met pensioen zou gaan, na de teleurstellende resultaten die hij blijft behalen op het circuit.

Rossi had onlangs toegegeven dat hij in juli zou beslissen wat hij met zijn toekomst zou doen.

Speculatie?

Het seizoen 2021 van Valentino Rossi gaat echt bergaf en dat is te merken aan zowel de resultaten als de gevoelens van de coureur aan het stuur van de Yamaha M1. Zozeer zelfs dat de krant El Periodico de Catalunya meldt dat Rossi halverwege het seizoen met pensioen wil gaan. Dat wil zeggen: Nog voor de zomerstop die op 28 juni na de TT begint.

The Doctor beleeft een zeer moeilijk moment in zijn carrière. In de zeven tot nu toe verreden races heeft hij slechts drie keer punten gescoord. Hij eindigde twaalfde in Qatar, elfde in Frankrijk en op Mugello, zijn ‘thuis-circuit’, scoorde hij zijn enige top 10 van het seizoen. Dus Rossi heeft tot nu toe slechts 15 punten behaald, wat hem op de 19de plaats in de WK-rangschikking brengt. De vraag is: hoeft het dan nog allemaal voor iemand die alles gewonnen heeft. Anderzijds weet iedereen dat Rossi een vechter is en stoppen in het midden van het seizoen ook als ‘opgeven’ zou kunnen aanzien worden. Dat staat niet in het woordenboek van de Italiaanse grootmeester.

Nog twee GP’s. Of meer?

Nu, er staan op de kalender nog twee Grand Prix voor de zomerstop: 20 juni op het circuit van de Sachsenring, Duitsland, en de week daarna de TT in Assen. Volgens de Catalaanse krant zou dit wel eens zijn laatste optreden als racer kunnen zijn. Rossi heeft mooie herinneringen op het TT-circuit, waaronder zijn allerlaatste overwinning die dateert uit 2017.

Welke diagnose stelt The Doctor voor zichzelf?

Rossi’s laatste woorden over het onderwerp ‘pensionering’ wezen op de zomerstop als het moment waarop hij de definitieve beslissing neemt: stoppen na Assen, op het einde van het seizoen, of in 2022 verder gaan. Rossi heeft nooit eerder over de eerste mogelijkheid gesproken en het lijkt nogal drastisch. Maar is er in dit geval ook vuur waar er rook is? Het wachten is nu op zijn officiële verklaring. Welke diagnose stelt The Doctor voor zichzelf?

Foto’s: Yamaha