avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    25 aug 2020, 16:14    0   

Op deze ‘Twostroke Tuesday’ kijken we met plezier naar een mooie veiling die momenteel loopt op Catawiki: een collectie tweetaktmotoren met modellen die voor liefhebbers van ’the smell of twostroke in the mornin’ zeker de moeite zal lonen om van dichterbij te bekijken.

Betaalbare opties

Met de regelmaat van de klok wekt veilingsite Catawiki onze aandacht op met opmerkelijke motorfietsen en vaak ook verrassend lage prijzen. Maar een veiling met alleen maar tweetaktmotoren hadden we recent nog niet zien passeren. Omdat het met Euro-normen erg moeilijk is om nog tweetaktmotoren nieuw op de markt te brengen, zijn deze motoren op zich al uitzonderlijk om terug te vinden. Legendarische ‘smokers’ zoals de Yamaha RD500LC, Honda NS400R of Suzuki RGV500 zijn ondertussen peperduur geworden, maar Catawiki heeft in deze veiling een aantal motoren staan die wel nog binnen een lager budget passen en toch een iconische waarde hebben.
Zoals daar zijn: de Yamaha RD 350 LC, Suzuki RGV250 of de zeldzame Kawasaki Mach 3 H1 500 cc. De laatste was een ijzersterke poging van Kawasaki om de toen oppermachtige Honda CB750Four te counteren. Een poging die om een veelvoud aan redenen niet het verhoopte resultaat opleverde, maar dat de H1 een heerlijke motor is om mee te rijden, staat nog steeds buiten kijf.
Buiten deze drie toppers staan er nog een boel minder bekende maar daarom niet minder interessante tweetakten op de lijst.

Nog tot 2 september

De veiling loopt nog tot woensdag 2 september en de meeste motoren staan momenteel nog erg laag geprijsd. Het moment om een bod te doen? Wat het antwoord op die vraag ook mag zijn, het is in elk geval het moment om een kijkje te nemen op de veiling. Doe dat meteen via deze link!