avatar MotornieuwsMotornieuws    27 apr 2023, 17:12    0   

De voordelen van elektrisch motorrijden zijn legio: je hoeft niet te ontkoppelen of te schakelen, het onderhoud is tot een minimum beperkt, geur- en geluidsoverlast produceren dergelijke motoren niet, en opladen kan middels 100% hernieuwbare energiebronnen – waardoor je emissievrij onderweg bent. Elke dag opnieuw. Om meer mensen de kans te geven deze voordelen te ervaren en over te stappen op elektrisch, lanceert Zero Motorcycles nu een nooit eerder geziene GO ELECTRIC SUBSIDIE.

GO ELECTRIC met Zero Motorcycles 

De GO ELECTRIC SUBSIDIE van Zero Motorcycles is een directe cashback op de aanschafprijs van de motorfiets. Deze actie is dus direct voelbaar én meetbaar voor de motorrijder, en jouw laatste duwtje in de rug om op elektrisch motorrijden over te stappen. De subsidie bedraagt € 1.500 voor FX, FXE, S, DS, DSR en maar liefst € 3.500 voor de SR, SR/F, SR/S en DSR/X. 

De subsidie is van toepassing voor alle nieuwe Zero Motorcycles uit MY22 en MY23. De Zero-subsidie is geldig tot 1 juni en je vindt meer informatie hieromtrent bij je Zero-dealer of via de website van Zero.

Gratis quickcharger

Naast de GO ELECTRIC SUBSIDIE loopt er momenteel bij Zero Motorcycles nog een andere interessante promotie. Koop je nu een uit voorraad leverbare 2020 of 2021 SR/F of SR/S, dan ontvang je gratis een quickcharger (+6 KW) ter waarde van € 3000,-. Je dealer kan meer vertellen over alle voorwaarden en de beschikbare modellen. Deze actie loopt van nog tot en met 15 juni 2023.

Fiscale voordelen

Bovenop de Zero-subsidie geniet je nog van andere fiscale voordelen bij de aankoop van een 100% elektrische Zero Motorcycle:

BELGIË

In België heb je recht op 15 % korting op je inkomstenbelasting. Die 15% wordt toegepast op de aankoopsom inclusief BTW met een maximum belastingvermindering van 3.140 euro.  Daarnaast kunnen bedrijven en zelfstandigen een elektrische motorfiets voor 100% aftrekken van hun belastingen.

Qua verkeersbelastingen is er een belastingvrijstelling van BIV (belasting inverkeerstelling) en VKB (verkeersbelasting) voor zero emissievoertuigen (wagens, bestelwagens, motorfietsen) in Vlaanderen. Deze regeling is niet van kracht in Wallonië of het Brussels gewest.

Meer info vind je hier.

NEDERLAND

In Nederland bestaat er voor ondernemers de MIA/VAMIL-regeling: vanaf 1 januari 2023 komen elektrische motoren in aanmerking voor belastingvoordeel. Vanaf deze datum mag namelijk de MIA- en VAMIL regeling weer worden toegepast. MIA staat voor: Milieu-investeringsaftrek. VAMIL staat voor: Willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

Deze regelingen gelden alleen voor bedrijven en niet voor particulieren. Met de MIA kun je voor je investering tot 45% van de investeringskosten aftrekken van je winst. Je verlaagt hiermee je fiscale winst. Met Vamil kun je tot 75% van je investering afschrijven op een tijdstip dat je zelf bepaalt. De MIA/VAMIL-regeling kan je bovendien combineren voor nog meer belastingvoordeel.

Meer informatie & een rekenvoorbeeld, vind je hier.