avatar Gijs GilisGijs Gilis    24 jun 2021, 16:42    0   

Het is bekend dat Harley-Davidsons zwaar zijn, waarbij een gewicht tussen de 300-400 kg niet ongewoon is. Zet daartegenover dat de gemiddelde lichaamslengte van de Japanner niet heel groot is en je krijgt een combinatie die niet helemaal ideaal is. Dat kan dus problemen geven. Niet zozeer tijdens het rijden, maar wel bij het manoeuvreren vanuit stilstand.

De oplossing

Zwaar zijn ze, die Harley-Davidsons. Maar eenmaal onderweg zijn ze gemakkelijk te besturen dankzij het lage zwaartepunt én ze zijn niet al te hoog waardoor je beide voeten makkelijk op de grond zet. Eenmaal gestopt, bijvoorbeeld om te parkeren, kan het al eens wat moeizamer gaan. Tenminste, wanneer je als de gemiddelde Japanner niet aan de grote kant bent. Dan kunnen zijwielen zeer gewenst zijn.

Aprilgrap?

Eerlijk gezegd was onze eerste reactie dat het om een verlate aprilgrap ging. Of het laatste idee van Jochen Zeitz, de CEO van Harley-Davidson, voordat hij in een dwangbuis werd afgevoerd. Niets van dat alles, want die elektrische hulpwielen zijn uitgevonden door Trijya Custom Motorcycles, een Japanse fabrikant van speciale onderdelen voor Harley-Davidson.

De wielen

Als een Harley-Davidson Trike niet in je garage past, dan is dit de oplossing. De bediening van de zijwielen is elektrisch en het in- en uitklappen gaat zeer snel dankzij een knop op het stuur. Eenmaal ingeklapt steken de kleine elektrische hulpwielen niet uit, terwijl ze uitgeklapt zorgen voor de steun die nuttig kan zijn om met een bagger of cruiser te manoeuvreren. Op zich zijn de wielen een prima oplossing, waardoor we nog langer van onze Harley-Davidson kunnen genieten, ook als de benen stram worden en de krachten afnemen. De prijs vinden we wel zot: 500.000 yen ofte 4.000 euro…