avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 jan 2022, 14:40    0   

De Dakar Rally is nog maar net gefinisht in Jeddah, Saoedi-Arabië, of je droomt er al van om zo’n bolide in onze garage te hebben? Wel, waarom zou je je Ténéré 700 niet ombouwen? Want hoewel er geen twijfel bestaat over de offroad-capaciteiten van de uiterst succesvolle Yamaha Ténéré 700, valt z’n styling niet bij iedereen in de smaak. Een vloek en een zegen tegelijk, aangezien motorrijders van over de hele wereld er zelf graag even met hamer en beitel doorgaan. Zo ook de dames en heren van custombouwer Crispy Club.

Met een passie voor alles wat met de klassieke Dakar te maken heeft, ontwikkelden de Parijzenaars een opbouwkit die gebaseerd is op de Yamaha XT600Z uit 1986 – in tegenstelling tot de huidige Rally Edition, die z’n genen haalde bij de XT600 uit 1983. En daar zijn wij beslist niet rouwig om. In de kit vind je trouwens een set radiatorkappen, een aangepaste beugel voor de tellerpartij, extra kuipwerk, een lekker retro ledkoplamp, en hoge voor-en achterspatborden. Crispy Club beweert dat de kit direct klaar is om te monteren.

Er zijn twee kits beschikbaar voor de Ténéré, De eerste kost 2.900 euro, en is verkrijgbaar in vier kleuren (waaronder het babyblauw van de Ténéré 700 Rally Edition). De tweede, de kit die je hier ziet, kost compleet met alle Dakar-graphics 3.900 euro.

Voor meer informatie, ga naar: Crispy-club.com