avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 jul 2023, 11:12    0   

* in Lego Technic, welteverstaan. De Deense blokkengigant en het Japanse merk slaan de handen in elkaar voor een eerbetoon aan hun ultieme ‘Hyper Naked’, de Yamaha MT-10 SP. Zoals dat bij de Technic-bouwdozen altijd het geval is, werd er bijzonder veel aandacht besteed aan de details, waardoor ook dit schaalmodel tot in de puntjes op z’n grote voorbeeld lijkt. Inclusief viercilindermotor, en een werkende transmissie en ophanging.

1.478 stukjes

De Lego Technic-versie van de MT-10 SP is er eentje op schaal 1/5, en bestaat uit 1.478 onderdelen. Eenmaal je ‘m af hebt, meet het eindresultaat ongeveer 44 cm. Het hart van dit schaalmodel, de vloeistofgekoelde, DOHC, vierkleps, 997cc-motor en de versnellingsbak, zijn natuurgetrouw nagebootst tot in de details, waardoor zelfs door de wol geverfde mechaniekers goedkeurend zullen knikken.

Lego AR


Over elk detail is nagedacht om dit model zo veel mogelijk te laten lijken op de echte Yamaha. Er is een 4-cilindermotor, een werkende transmissie met 3 versnellingen en een kettingaandrijving met werkende voor- en achtervering. Het model beschikt ook over een functionerende besturing, een zijstandaard en een displaystandaard. Als je ‘m ├ęcht tot leven wil brengen, kan dat via de Lego AR-app.

Prijs en beschikbaarheid

De bouwdoos in kwestie (42159) is vanaf 1 augustus 2023 te koop op de website van Lego, voor een prijs van 229,99 euro. Meer info? Die vind je hier!