avatar Gijs GilisGijs Gilis    28 feb 2022, 17:15    0   

Europa gaat de komende jaren strenge protocollen invoeren om het volledig elektrische vervoer te versnellen. Verschillende landen hebben plannen voor de geleidelijke afschaffing van de interne verbrandingsmotor. Ondertussen zijn fabrikanten druk bezig met het uitbrengen van nieuwe modellen om te voldoen aan de vraag die naar verwachting de komende jaren sterk zal stijgen.

Twee nieuwe Zero’s

Parallel hiermee zijn verschillende sectoren begonnen met de overschakeling naar elektrisch. Transportondernemingen die de stad bevoorraden, maar ook politieafdelingen hebben elektrische tweewielers aan hun park toegevoegd. Zo ook de politie van Lausanne in Zwitserland. Het schilderachtige platteland nabij het meer van Genève heeft ook een klimaatplan opgesteld rond de elektrificatie van transport in de komende jaren, en de lokale politieafdeling heeft de eerste stap gezet door twee nieuwe Zero SR/S-motoren aan te schaffen.

250 km actieradius

De nieuwe elektrische Zero’s zullen de oudere BMW’s van het departement vervangen, die zwaarder, lawaaieriger en duurder in gebruik en onderhoud zijn. Aangezien deze motoren vooral in de stad worden gebruikt als onderdeel van het politiesquadron, zou de actieradius van 250 km meer dan genoeg moeten zijn voor een paar dagen dienst. De Zero SR/S is uitgerust met een elektromotor die 110 pk levert.

Volledige politie-uitrusting

Een van de twee Zero SR/S-politiemotoren is uitgerust met alle uitrusting die je voor politietaken nodig hebt, zoals flitsers en een sirene, valbeugels, zijkoffers, een topkoffer en een hoog windscherm. De tweede motor behoudt zijn standaard uiterlijk en zal worden gebruikt voor burgerpatrouilles. De politie van Lausanne wil in de komende jaren meer elektrische motorfietsen aan haar vloot toevoegen.