Onze man in de Dakar Rally: "Mentaal klaar voor de zwaarste etappe"

Met z’n vieren zijn ze, de Belgen op de motor in de Dakar Rally 2024. Onze man Pierre Saeys (53) is één van hen. Als Dakar-rookie brengt hij regelmatig verslag uit van de avonturen die hij in Saoedi-Arabië beleeft op z’n Husqvarna 450 Rally Replica. 

Woensdag 17/1: volle focus!

Mijn wekker gaat af rond 5u, tijd voor de dagelijkse routine. Vroeg uit de veren, veel eten; ik word het stilaan gewoon. Gisteren ben ik behoorlijk diep gegaan, maar ik voel me toch opvallend goed. Vanochtend trappen we af met een verbindingsrit van 175 kilometer, vanop dezelfde plaats waar we gisteren zijn gestopt. Het is echt ijskoud vanochtend, en we rijden de volledige liaison tegen de opkomende zon in. We starten op een plateau op 1.100 meter hoogte, waar een stevige wind de gevoelstemperatuur verder naar beneden haalt. De daarop volgende special verloopt gedurende 375 kilometer lang aan een rotvaart, met de nodige stenen en rotspartijen onderweg – volledige focus vereist! Maar ik geniet van elke kilometer, ik voel met goed, en de motor is in topvorm. Wat kan je je meer wensen?

 

 

Verdwaald

Wel, misschien een iets betere navigatie, vandaag. Al na 20 kilometer rijd ik verloren en verlies ik wat tijd. Zestig kilometer later stuur ik de verkeerde canyon in en nog wat verderop ben ik opnieuw verdwaald. De navigatie was niet eenvoudig, tijdens deze special! Toch ben ik een tevreden man. Na de special moeten we nog 65 kilometer richting Al’Ula afwerken. Ik kom ruim op tijd aan en heb dus nog wat extra tijd voor mezelf, ’s avonds – dat is altijd mooi meegenomen. Morgen krijgen we de zwaarste etappe van deze Dakar Rally voor de kiezen. Maar ik ben er mentaal helemaal klaar voor. Zelfs al moet ik de special in het donker uitrijden – het zal me lukken! De bivac ligt morgenavond in Yanbu, van daaruit brief ik jullie verder!

Motornieuwsbrief

Wil je gratis op de hoogte gehouden worden van alle motornieuws? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis elke week nieuws, tests, de leukste routes en nog veel meer!
Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.
Schrijf je in en ontvang de laatste motorupdates

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.