Vier minuten vragenvuur na de test van de Bridgestone T33
Twee volle rijdagen stonden er op het programma van de test van de Bridgestone T33, maar na anderhalve dag slaagden we er al in om Onze Man aan de lijn te krijgen voor zijn eerste indrukken.

MotorNieuws: Vertel op! Wat zijn je indrukken van Bridgestones nieuwe Sport Touring band?
Thierry Sarasyn: Wel, die zijn niet zo heel verschillend van de indrukken die we opdeden van zijn voorganger, de populaire T32. Ter herinnering, in mijn beoordeling had ik veel bewondering voor de stuurkwaliteiten van de band, de stabiliteit en de grip. Allemaal zaken die me ook nu weer opvallen
MotorNieuws: Heeft Bridgestone dan gewoon zijn T32 een nieuwe naam gegeven?
Sarasyn: Kijk, dat krijg je als je me niet laat uitspreken. Ik wou net zeggen dat er wel méér is om over te praten. Zo is de GT-versie (de band voor zwaardere motorfietsen, n.v.d.r.) verdwenen en is er nu enkel nog de T33. Diens karkaswaarden qua contactoppervlak, stijfheid en slip, bijna identiek aan die van de T32 GT. We hebben hier nu anderhalve dag gereden en soms aan een extreem ritme. Met de Kawasaki Ninja Z900kun je de hellingshoek zien en die zat op 50°. Op de openbare weg, op een route die we nog nooit reden en met wel wat stof op de weg. Om maar te zeggen: met dat sport-gedeelte zit het wel snor.
MotorNieuws: En het Touring deel?
Sarasyn: Hier komt de aap uit de mouw. Bridgestone luisterde naar de feedback van klanten over zijn T32 en die hadden, net als wij, niks dan lof voor de prestaties. Wel, wilden ze een langere levensduur. Nu, dat is een beetje zoals een werknemer vragen of ie wel genoeg verdient. Méér is altijd beter. Dus Bridgestone ging op zoek en vond onder andere via nieuwe componenten een manier om de levensduur spectaculair te verlengen. De T33 gaat maar liefst 47 procent langer mee! Dat wil zeggen dat als je vroeger 8000 km met de T32 reed, je er met deze 12000 zult kunnen rijden. Ok, dat zijn de woorden van Bridgestone, maar een onafhankelijke test bewees dat de band vlot 10.000 km aankan. De bandenset in kwestie stond zelfs tentoon op de persvoorstelling en het ziet er naar uit dat er wel 15.000 km had ingezeten. Best indrukwekkend. Nu, het hangt allemaal af van factoren als ondergrond, rijstijl, temperatuur, belasting, … maar dit toont alvast in dat het wel klopt dat de levensduur spectaculair verlengd is.
MotorNieuws: Je hebt nog een halve dag voor de boeg, kun je nu al conclusies trekken?
Sarasyn: (licht geënerveerd) Jongen! Ik heb er zonet een handvol opgesomd. Maar goed, morgen staat er nog een rit van een uur of twee op de planning met een groot stuk op de snelweg. Stabiliteit bij hoge snelheid wordt daar zeker onderzocht. Hier in Kroatië zijn ze nog niet vervallen in een verslaving aan snelheidstrajecten of al te veel radars, dus je kunt hier nog – bijna -onbevreesd sportief motorrijden. En dat op wegen die nauwelijks hun gelijke kennen en met weinig verkeer. Ik ben net zo gek op de Kroatische wegen als op de band die we erop testten.
MotorNieuws: Al goed dat je daar het nachtleven niet ingedoken bent, of je had drie dingen die je bevallen daar aan de Adriatische zee.
Sarasyn: Wedden dat daar vanavond verandering in komt?